субота, 14 травня 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців з Азовсталі

Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців з Азовсталі
На Азовсталі досі залишаються українські військові, медики та тяжкопоранені. Фото: eadaily

Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців із Азовсталі.

Самі бійці бачать єдиний вихід для себе – екстракцію до Туреччини. І це географічно реально, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган готовий прийняти їх. Про це родичі військових заявили під час брифінгу 14 травня, передає Gazeta.ua.

"Просимо Китай втрутитися та стати миротворцем, стати порятунком для наших бійців. У пеклі наші воїни вже побували, дайте їм побачити сонце", - сказали вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміються, готують, а потім ідуть в бій: прикордонники показали незламних оборонців Маріуполя

Рідні військових розповіли, що на заводі залишається велика кількість тяжкопоранених.

"Для світового розуміння – там відбувається не війна, там відбувається вбивство. Здатися в полон для них - не варіант, він дорівнює смерті. Єдиний вихід – процедура екстракції", - наголосили вони.

За словми рідних, на Азовсталі воюють навіть поранені військові.

"Не захищають завод лише ті, хто втратив кінцівки. Наша влада робить все можливе та неможливе для звільнення бійців. Але на терориста-Путіна тиск є лише у його економічного партнера Сі Цзіньпіна", - додали.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там вже загинули сотні військових. Поранених - майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня, говорив заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар.

Загалом на заводі "Азовсталь" перебуває понад 1 тис. українських військових. Вони залишаються в підземних тунелях. Воїни готові здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни.

За дорученням президента Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації українських захисників. Вранці, 14 травня, стало відомо, що обговорюють евакуацію 60 бійців. До цього йшлося про евакуацію 38 військовослужбовців.

Російські окупанти атакують Азовсталь з неба і землі, намагаються просунутись до заводу по суші.

Зараз ви читаєте новину «Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі