пʼятниця, 05 січня 2024 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакувала Україну дронами - Гуменюк розповіла деталі

Росія атакувала Україну дронами - Гуменюк розповіла деталі
Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла про атаку дронів. Фото: armyinform.com.ua

Росія вночі та вранці 5 січня атакувала Україну ударними дронами типу Shahed. Активна бойова робота велася на півдні.

Ворог запустив безпілотники двома хвилями. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, українські захисники в зоні відповідальності ОК "Південь" знищили щонайменше 10 дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія йшла в наступ на кількох напрямках фронту - Генштаб

Перша хвиля таки тривала близько трьох годин. Потім розпочалася друга хвиля атаки, яка продовжується і зараз. Бойова робота триває.

"Робота Сил оборони по дронах була результативною. Нам вдалось знищити щонайменше 10 безпілотних літальних апаратів. Чотири на Херсонщині, чотири - Дніпропетровщина. По одному - Кіровоградщина та Миколаївщина", - сказала Гуменюк.

За її словами, влучань уникнути не вдалося. Ворог атакував сільськогосподарські об'єкти - ангари з зерном, а також іншу інфраструктуру в селах, зокрема будинки культури. За попередньою інформацією, є поранені унаслідок нічної атаки.

У кількох регіонах України вранці 5 січня оголошено повітряну тривогу. Росія випустила безпілотники Shahed. Ударні дрони РФ випустила з півдня близько 4:00.

Повідомляли про загрозу, зокрема, для Вінницької, Київської та Хмельницької областей.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакувала Україну дронами - Гуменюк розповіла деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі