четвер, 21 вересня 2006 20:29

Російський журналіст обізвав Путіна "фалічним символом Росії"

У Іванові почався судовий процес у справі місцевого журналіста, якого звинувачують в образі президента Росії Володимира Путіна. У одній з своїх статей редактор інтернет-газети "Курсив" Володимир Рахманьков порівняв главу держави з фалічним символом.

Журналістові інкримінують злочин ("Образа представника влади"). Якщо провина Рахманькова буде доведена йому може загрожувати ув"язнення.

Сьогодні суд допитав експерта, яка за замовленням прокуратури провела лінгвістичний аналіз публікації. Експерт зробила висновок, що в статті дійсно містяться образи.

Кандидат філологічних наук Олена Бєлова на суді пояснила, що виконувала експертизу виключно з погляду православного світосприйняття, для якого, за твердженням експерта, словосполучення "фалічний символ" - безперечна образа.

Справа була порушена за ініціативою самої прокуратури, на думку якої, в статті міститься публічна образа представника влади. Відомо, що скарг з боку адміністрації президента у зв"язку з публікацією не було. Невдоволення місцевої прокуратури викликала публікація під назвою "Путін як фалічний символ Росії", що вийшла 18 травня . Сам журналіст вважає статтю "нешкідливою сатирою на послання президента Федеральним зборам".

У ній Рахманьков, за його словами, іронізував з приводу перспектив збільшення народжуваності в Росії. Приводом для публікації стало навіть не саме послання, а повідомлення івановської адміністрації про те, що в міському зоопарку "почали розмножуватися коні Пржевальського, поні, рисі і канюки-курганники". Автор дійшов висновку, що тварини негайно відгукнулися на заклик президента Путіна. Наступного дня в редакції видання і удома у журналіста пройшли обшуки, були вилучені комп"ютери, а провайдер розірвав контракт.

У середині літа сайт "Курсив" знов став доступним, тому що змінив провайдера, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російський журналіст обізвав Путіна "фалічним символом Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі