середа, 26 жовтня 2011 09:56

Російський суд заарештував Доку Умарова заочно

Російський суд заарештував Доку Умарова заочно

Суд заочно виніс постанови про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Доку Умарова і Аслана Бютукаєва, яких звинувачують в організації теракту в московському аеропорту "Домодєдово". Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Крім того, Умарову і Бютукаєву винесені постанови про пред'явлення обвинувачення. Залежно від ролі кожного з них, екстремістам ставлять в провину терористичний акт, бандитизм, участь в незаконному збройному формуванні, незаконний оборот зброї (статті 205, 209, 210, 222 КК РФ).

Умаров, який очолює терористичну організацію "Імарат Кавказ", став обвинуваченим у справі про вибух в "Домодєдово" в кінці березня 2011 року. Крім Умарова і Бютукаєва в якості обвинувачених до справи були залучені Адам Ганіжев, Іслам Євлоєв і Аслан Цечоєв.

Бютукаєв, відомий в екстремістських колах як амір Хамзат, керує південно-західним фронтом "Імарату Кавказ" і батальйоном смертників "Ріяд ас-Саліхійн". Слідство вважає, що саме він готував до теракту в аеропорту смертника Магомеда Євлоєва. В ході розслідування в Інгушетії були також затримані 16-річний брат і 22-річна сестра Євлоєва, а також його односелець Умар Аушев. З Фатіми Євлоєвої і Аушева звинувачення були згодом зняті.

Вибух в зоні прильоту міжнародного аеропорту "Домодєдово" стався 24 січня 2011 року. На початку лютого Умаров записав і виклав в інтернет відеозвернення, в якому взяв відповідальність за теракт на себе.

Зараз ви читаєте новину «Російський суд заарештував Доку Умарова заочно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі