вівторок, 25 січня 2011 11:26

Міліція поставила металодетектори в Домодєдово вже після теракту (ФОТО)
5

Фото: Фото: Reuters

Президент Росії Дмитро Медведєв дав доручення генеральному прокурору РФ Юрію Чайці перевірити діяльність посадових осіб, відповідальних за безпеку в аеропорту Домодєдово.

Судячи з місця локалізації та інших непрямих ознак, це добре підготовлений теракт, спрямований на вбивство якомога більшої кількості людей, зазначив він.

"Сподіваюся, що правоохоронні органи зможуть достатньо швидко провести розслідування", - заявив він.

Медведєв доручив Юрію Чайці перевірити виконання законів, які відносяться до питань безпеки в аеропорту Домодєдово.

"На жаль, ми далеко не завжди застосовуємо навіть таке важливе законодавство. Тому я дав доручення генеральному прокурору перевірити, як на практиці в Домодєдово це законодавство діяло", - заявив глава РФ.

"Те, що сталося, показує, що явно були порушення в забезпеченні безпеки. Таку кількість вибухівки пронести - це треба постаратися. За це повинні відповісти усі, хто приймає рішення в сфері безпеки аеропорту", - підкреслив Медведєв.

З критикою стану безпеки в Домодєдово вже виступив НАК. Заходи безпеки в аеропорту "Домодєдово" були недостатніми, заявив офіційний представник Національного антитерористичного комітету Микола Синцов. За його словами, що в іншому випадку нічого б не сталося.

Серед постраждалих в результаті теракту в аеропорту "Домодєдово" 40 людей перебуває у важкому і вкрай важкому стані.

За уточненими даними Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку РФ, кількість загиблих в результаті теракту в московському аеропорту Домодєдово склала 35 осіб.

З них 31 загинув на місці вибуху, троє померли в лікарнях Видного і Домодєдово, один постраждалий помер у машині швидкої допомоги.

Крім того, аеропорт "Бориспіль" вжив додаткових заходів щодо забезпечення безпеки після вибуху в аеропорту "Домодєдово".

Нагадаємо, у понеділок о 15.32 за київським часом у московському аеропорту "Домодєдово" стався теракт. Щодо причин та перебігу трагедії висували різні версії.

Увесь зал, де терорист привів у дію вибуховий пристрій, був залитий кров'ю. Вибито шибки, розкидано особисті речі загиблих і постраждалих, все покрито шаром пилу, який осів в результаті вибухової хвилі. Загинуло 35 осіб.

На місці вибуху пізніше виявили останки терориста-смертника.

В результаті теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Ганна Яблонська, яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

За матеріалами РБК

Зараз ви читаєте новину «Міліція поставила металодетектори в Домодєдово вже після теракту (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі