четвер, 13 квітня 2023 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський шовінізм зіграє проти самої РФ: аналіз ISW

Російський шовінізм зіграє проти самої РФ: аналіз ISW
У Росії активізувався неприхований шовінізм. Фото: armyinform.com.ua

Кампанія "русифікації", яку Кремль активно проводить на тимчасово захоплених територіях України, приносить шкоду самій Росії.

Нині дії путінського режиму посилюють шовіністичну ідеологію та критику національних меншин у Росії. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, війна проти України дала можливість найбільш агресивним російським імперіалістам консолідувати свою ідеологію і проєктувати її як на українців, так і на неслов'янські меншини в самій РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Руїни не буде", - Зеленський назвав майбутній доказ програшу РФ

"Ця тенденція, ймовірно, посилюватиметься в міру продовження війни і переживе її, "пронизуючи російський внутрішній простір на довгі роки", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські чиновники постійно обирають мігрантів та етнічні меншини "мішенями" для поповнення своєї армії. Це значною мірою "перекладає військовий тягар "русифікації" в Україні на осіб, які є його мішенями всередині країни".

Аналітики вважають, що непоодинокі випадки ксенофобії та расизму в РФ ілюструють суть внутрішньої "русифікації".

В ISW, зокрема, нагадують, що голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін раніше закликав цілеспрямовано набирати мігрантів з Центральної Азії та Кавказу, які отримали російське громадянство, оскільки вони мають "конституційний обов'язок захищати країну, яка їх прийняла".

Кремль намагається представити Росію як релігійно толерантну державу. Водночас на захоплених нею українських територіях свідомо порушуються релігійні свободи.

А російська церква в Україні є інструментом гібридної війни. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Російський шовінізм зіграє проти самої РФ: аналіз ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі