пʼятниця, 25 березня 2022 20:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном - Пентагон

Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном - Пентагон
Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном. Фото: dw.com

Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном.

Українські війська зараз ведуть запеклі бої в Херсоні та відкидають там окупантів, знову перетворюючи стратегічно важливе портове місто на "спірну територію", – повідомляє New York Times із посиланням на заявувисокопоставленого чиновника Пентагону.

Це суперечить оприлюдненій у п'ятницю заяві начальника Головного оперативного управління Генштабу російських військових генерал-майора Сергія Рудського, який стверджував, що Херсонська область "під повним контролем".

Українці в Херсоні та українські чиновники також поставили під сумнів оцінку Пентагону, заявивши, що місто, схоже, залишається міцно в руках Росії, хоча українські сили воюють по всій Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний військовий розвідник розповів про інформаторів в Кремлі і великий російський міф

"Будь-який успіх України у поверненні Херсона стане величезним ударом для військових зусиль Путіна, що ускладнить для Росії виконання будь-яких планів захопити контроль над українським узбережжям Чорного моря та південним портом Одеси, заявили представники оборони. Втрата Херсона також поставить під загрозу російські війська, які воюють у сусідньому Миколаєві", - сказав представник Пентагону.

Але російські війська, перебуваючи в глухому куті на землі, продовжують завдавати ударів по українським містам з неба. Крім того, чиновник повідомив, що Москва почала залучати свої сили в Грузії для пересування в Україну.

Додав, що ще однією ознакою тупикової ситуації для військ Путіна в Україні російські солдати зайняли "оборонні позиції" на місці поблизу Києва. Вони також припинили спроби захопити його з землі.

"Вони не показують жодних ознак того, що зможуть рухатися Києвом із землі", – сказав чиновник. Він додав, що американські офіційні особи вважають, що Росія "приділяє пріоритет" боротьбі на сході України, де підтримувані Росією сепаратисти воюють з українськими військами з 2014 року.

Росія нарощує корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря. Окупантам так і не вдалося досягти основних цілей у війні проти України. Йдеться про блокаду Києва і вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Проте ворог частково досяг успіху зі створення сухопутного коридору між окупованим Кримом та частиною Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі