понеділок, 16 січня 2023 08:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти нещадно обстріляли Каховку: є загиблі та поранені

Російські окупанти нещадно обстріляли Каховку: є загиблі та поранені
Окупанти обстріляли Каховку, щоб змусити людей виїхати в Росію. Фото: "Жовта Стрічка"

Російські окупанти вчора обстріляли тимчасово захоплену Каховку в Херсонській області.

Таким чином ворог намагається змусити місцевих жителів Лівого берега "евакуюватися" до Росії, повідомив увечері 15 січня депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у Facebook.

"Унаслідок цинічної атаки військових держави-агресорки загинула жінка. Ще кілька українців отримали тяжкі поранення, вони потребують ампутацій кінцівок. Окупанти навмисне цілили по житловому кварталу. У багатоквартирних будинках повилітали вікна та попадали дахи. Деякі квартири місцевих жителів зруйновані та відновленню не підлягають", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW назвали пріоритетні сценарії наступу РФ 2023 року

Водночас росіяни посилили тиск на місцевих жителів у Генічеському районі Херсонщини. Зокрема, на людей, які відмовляються співпрацювати з ворогом. Загарбники викрадають українців з їхніх будинків та намагаються вибити "зізнання".

"Особливо це стосується родин, чиї діти чи онуки були в АТО. Або зараз перебувають у лавах Збройних сил України. Здають інформацію місцеві колаборанти", – додав депутат.

У неділю, 15 січня, російські окупанти вкотре обстріляли Херсон. Ворожі снаряди влучили у приміщення, де працюють представники Червоного хреста.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти нещадно обстріляли Каховку: є загиблі та поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі