вівторок, 08 березня 2022 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська протипіхотна міна забрала життя цивільних на Чернігівщині

Російська протипіхотна міна забрала життя цивільних на Чернігівщині
Через російську протипіхотну міну загинуло троє дорослих і поранені троє дітей. Фото: lb.ua

Шестеро цивільних стали жертвами потрапляння на протипіхотну міну військ агресора на Чернігівщині.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

"Учора на київській трасі поблизу с. Количівка у Чернігівській області автомобіль, в якому перебувало троє дорослих та троє дітей, підірвався на протипіхотній міні. Усі дорослі загинули на місці, дітей з пораненнями різної тяжкості доправлено до лікувальних закладів. Зі слів очевидців, міни на дорозі були замасковані соломою та сміттям", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми прийдемо і розвалимо вас" - губернатор до окупантів

Денісова наголошує, що протипіхотні міни, розміщені військами РФ на Чернігівщині, заборонені для застосування відповідно до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін і про їх знищення.

"Використання такого виду зброї проти мирного населення є злочином проти людяності і порушенням чотирьох Женевських конвенцій 1949 року", - додала уповноважена.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Російська протипіхотна міна забрала життя цивільних на Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі