четвер, 11 серпня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська артилерія "пройшлася" двома областями

Російська артилерія "пройшлася" двома областями
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Логи Чернігівської області та Ворожба, Мезенівка, Грабовське і Славгород Сумської області.

Гатив зі ствольної артилерії, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 11 серпня.

На Харківському напрямку окупанти "накривали" вогнем неподалік Удів, Петрівки, Протопопівки, Коробочкиного та Шевелівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни рішуче придушили спроби ворожого наступу на півдні

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не змінилася.

"Підрозділи збройних сил Республіки Білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях", – йдеться у зведенні.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську та Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня по кілька разів.

На Сумщині це може бути пов'язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ ЗСУ на їхньому напрямку, вважає голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Загроза вступу Білорусі у війну проти України зберігається. Ворог постійно обстрілює територію Чернігівського прикордоння. Майже щодня обстрілюють Новосіверську громаду, Городянщину, розповів голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Запевнив, що область готова до будь-яких дій росіян. Атаки на Чернігівському напрямку називає спробою окупантів відволікти увагу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Російська артилерія "пройшлася" двома областями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі