пʼятниця, 07 жовтня 2022 03:43

Російська армія не просто відступала, а бігла - український офіцер розповів про зброю з Великої Британії та Німеччини

Російська армія не просто відступала, а бігла - український офіцер розповів про зброю з Великої Британії та Німеччини
Велика Британія подвоїла кількість реактивних систем залпового вогню M270, які надаються Україні. Фото: ukrinform.ua

Успіхи України у контрнаступі великою мірою були досягнуті завдяки ракетним установкам із Великої Британії та Німеччини.

Це один із ключових чинників, який змусив російську армію не просто відступити, а бігти з окупованих територій Харківщини та на Донбасі, заявив український офіцер на умовах анонімності в інтерв'ю Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Падіння Лимана стало лише першою катастрофою Путіна. Далі буде більший удар" – що пише світова преса

"30% успіхів України у великому контрнаступі на сході було досягнуто завдяки британським та німецьким ракетним установкам", - сказав військовий.

Він зауважив, що українські військові отримують потужну підготовку у Великій Британії, де їх навчають користуватися ракетними установками західного зразка.

"Завдяки навчанню через три дні після повернення з Англії ми вже виконували бойові завдання", - зазначив офіцер.

У серпні Велика Британія заявила, що подвоює кількість реактивних систем залпового вогню M270, які надаються Україні. А також "значну" кількість ракет, якими вони стріляють.

Країна вже надала три пускові установки, схожі на американські системи HIMARS. Вони використовують такі ж ракети з дальністю до 80 кілометрів.

4 жовтня президент США Джозеф Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні. Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Новий пакет військової допомоги від США, про який Пентагон оголосив 4 жовтня, допоможе українській армії ефективніше звільняти землі від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія не просто відступала, а бігла - український офіцер розповів про зброю з Великої Британії та Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі