субота, 25 вересня 2021 18:38

Роковини трагедії Ан-26: друзі зняли зворушливе відео у пам'ять про загиблих

У роковини катастрофи Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині курсанти національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба пригадали загиблих товаришів.

Автор: facebook.com/hnups
  25 вересня 2020 року поблизу Чугуєва на Харківщині розбився Ан-26Ш. Загинули 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і семеро офіцерів
25 вересня 2020 року поблизу Чугуєва на Харківщині розбився Ан-26Ш. Загинули 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і семеро офіцерів

Усі - талановиті хлопці, перспективні льотчики, з неймовірною жагою до неба та любов'ю до авіації, написали на сторінці закладу у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці авіакатастрофи в Чугуєві вшановують загиблих: фото

"В цей день вони не повернулися з польотів. Через рік – спогади, квіти, траурні урочистості, замість довгоочікуваного офіцерського випуска. Багато фотографій, де пам'ять - наполовину чорно-біла, наполовину кольорова. Але в наших з вами силах зробити її живою, не забронзовілою. Вдивляючись в кожне обличчя на фото, схиляємо голови в пам'ять про військовослужбовців, які загинули, виконуючи свій військовий обов'язок. Ми пам'ятаємо кожного. Сьогодні, завтра, завжди", - сказано в повідомленні.

Також у пам'ять про загиблих друзів курсанти записали зворушливе відео.

Ан-26Ш розбився під Чугуєвом на Харківщині 25 вересня 2020 року. Борт не долетів до аеродрому кілометр.

У роботі лівого двигуна стався збій. Перед злітно-посадковою смугою літак нахилився, крилом зачепив землю й вибухнув.

На борту були 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і семеро офіцерів. Вижив лише курсант В'ячеслав Золочевський.

Слідство тривало майже вісім місяців. Підозри отримали шестеро військових. Це тодішній командувач Повітряних сил Збройних сил України Сергій Дроздов, колишній начальник Університету повітряних сил Олександр Турінський, командир військової частини А-4104 в Чугуєві В'ячеслав Глазунов, заступник командира військової частини Віктор Вовк, заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко та керівник польотів Олександр Жук. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Роковини трагедії Ан-26: друзі зняли зворушливе відео у пам'ять про загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі