вівторок, 05 березня 2013 16:42

Родичі затриманих у справі "дніпропетровських терористів" вимагатимуть у президента розібратися

Родичі затриманих у справі "дніпропетровських терористів" вимагатимуть у президента розібратися
Оксана Томчук. Фото: ТВІ

Акція протесту проти незаконного утримання за ґратами одного із звинувачуваних у справі "дніпропетровських терористів" Дмитра Реви відбудеться завтра, 6 березня, у Києві біля Адміністрації президента за адресою вулиця Банкова, 11 об 11:00 годині. Про це розповіла адвокат підзахисного Оксана Томчук.

"Ми мали намір пікетувати Генеральну прокуратуру. 21 лютого про це оголосили. Але наступного дня Київська адміністрація звернулась з відповідним позовом, у якому просила заборонити акцію. Тому біля цього відомства проведення акції заборонили. Тому ми вирішили протестувати біля Адміністрації президента", - розповіла сестра та адвокат Оксана Томчук.

За словами адвоката, закиди в бік її підзахисного Дмитра Реви є смішними і незаконними. А справа так званих "дніпропетровських терористів" є сфальсифікованою. У протесті приймуть участь родичі та друзі Дмитра Реви, активісти ініціативи "4Reva" та учасники комітету визволення політв'язнів. Активісти ініціативи "4Reva" наполягають на не причетності Дмитра Реви до серії дніпропетровських вибухів. Вважають, що його безпідставно утримують за ґратами протягом 9 місяців.

Нагадаємо, що у справі "дніпропетровських терористів" звинувачують чотирьох чоловіків. Їх підозрюють у здійсненні вибухів у Дніпропетровську 27 квітня минулого року. Внаслідок серії вибухів у той день постраждало 30 людей.

Раніше ЗМІ повідомляли, що обвинувачені у дніпропетровських терактах голодують. За словами адвокатів і родичів, Дмитро Рева і Лев Просвірнін протестують проти незаконних дій правоохоронних органів і наполягають, що до терактів не мають ніякого відношення.

Зараз ви читаєте новину «Родичі затриманих у справі "дніпропетровських терористів" вимагатимуть у президента розібратися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі