четвер, 20 вересня 2012 13:37

Рівненський сільський голова догнав трьох циганів-крадіїв, вступившись за пенсіонерку

Рівненський сільський голова догнав трьох циганів-крадіїв, вступившись за пенсіонерку
У жінки украли 3 700 гривень. Фото: kredut.com.ua

У 80-річної Ольги Новак, жительки села Бичаль Костопільського району Рівненщини, цигани обікрали хату. Жінка відклала зі своєї пенсії 3700 гривень для чотирьох онуків, але позбулася заощаджень після візиту трьох осіб ромської національності.

"Якби не наш голова і дільничний міліціонер, то плакали би бабині гроші. На щастя, чоловіки кинулися в погоню і зловили тих ромів. Ще хвилинка – і цигани точно втекли би з села", - розповідає Ірина Мисюк, секретар Деражненської сільської ради.

Деражне та Бичаль розділяє 5 км. Цигани приїхали своїм автомобілем у центр Бичаля і вийшли з машини прогулятися. Селяни пригадують двох незнайомих смаглявих жінок та чоловіка. Одна з циганок була вагітною.

Роми йшли по селу розглядаючи чужі подвір'я. Біля домівки Новаків зупинилися – помітили, що у дверях будинку стирчить ключ. Доньки, зятя та чотирьох онуків в той момент вдома не було.

"Бабця була на городі, вибирала картоплю. Тому й не помітила, що в хату хтось проліз. Але на виході цигани за щось перечепилися і наробили шуму. Пенсіонерка почула цей брязкіт і пішла до дверей глянути", - розповідає Ірина Костянтинівна. – "Цигани теж її помітили, але викрутилися – сказали, що скуповують у людей пір'я. Бабця їм не повірила і тоді вони швиденько вибігли у хвіртку".

З недобрим передчуттям пенсіонерка кинулася до своєї схованки у хаті. Як і очікувала, не дорахувалася 3700 гривень. Ці гроші жінка кілька місяців відкладала зі своєї пенсії.

Бабця з криком вибігла на вулицю, але наздогнати циган не змогла. Односельчани подзвонили у Деражне на мобільний телефон сільському голові Миколі Лукашцю, 45 років.

"То було близько 11-ої години. До нас якраз приїхав дільничний інспектор Віктор Кривчук – проводив прийом громадян. Микола Борисович з міліціонером одразу вибігли на вулицю і сіли в автомобіль Кривчука. Поїхали доганяти циган", - додають в сільській раді. – "Наш голова нікого не боїться – мужній чоловік, має під 2 метри зросту. В разі чого і за себе, і за інших постояти зможе".

Битися Лукашцю не довелося, а циган затримали уже за кілька хвилин після крадіжки.

"Сільський голова та дільничний перегородили своїм автомобілем дорогу на виїзді з села. Циганам не було куди подітися, вони злякалися і зупинилися. Усіх трьох затримали та доставили до сільської ради. Тим часом у Деражне вже їхала підмога з районного відділу міліції – слідчо-оперативна група, яку викликав Віктор Кривчук", - розповідає Олена Дудко з обласного управління міліції. – "У вчиненні крадіжки підозрюють трьох осіб ромської національності, які приїхали з Шепетівки на Хмельниччині. Цигани стверджують, що нібито хотіли просто торгувати ковдрами".

Начальник обласної міліції Василь Лазутко подарував сільському голові іменний годинник за його допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський сільський голова догнав трьох циганів-крадіїв, вступившись за пенсіонерку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі