понеділок, 22 липня 2013 16:23

Рівненський мисливець замість кабана застрелив у кущах лісівника

Рівненський мисливець замість кабана застрелив у кущах лісівника
Фото: www.nr2.ru

53-річний Віктор з райцентру Острог на Рівненщині ризикує провести за гратами наступні п'ять років – за вбивство з необережності. Минулої суботи він випадково застрелив з рушниці 26-річного Андрія Ярощука, жителя села Болотківці, якого прийняв на дикого звіра. Молодик помер від отриманого поранення дорогою до лікарні.

Пригода сталася близько 21-ої години 20 липня, у лісі неподалік Болотківців. Напередодні Віктор приїхав з райцентру у село погостювати у свата. В селі розповідають, що родич в той момент саме був у лісі, де припинав коней.

"Чоловіки розмовляли по телефону про полювання – сват сказав, що побачив дикого кабана і попросив гостя прихопити з собою його мисливську рушницю, щоб вполювати звіра. Віктор послухався, узяв зброю і рушив до свата, - розповідає Вікторія Антонова з Острозького райвідділу міліції. – Дорогою він раптом побачив у чагарниках чийсь силует. Подумавши, що це кабан – вистрелив. У відповідь почув зойк і зрозумів, що поцілив у людину".

У кущах Віктор побачив пораненого у груди лісівника Андрія. Закривавлений молодий чоловік ще був живий. Мисливець одразу подзвонив родичам, викликав допомогу й сам повіз молодика до районної лікарні. Однак поранення виявилося смертельним й по дорозі Ярощук помер.

"Сьогодні у понеділок Андрія поховали, посходилися люди з кількох сіл. А Віктор місця собі не находить, так переживає. Шкода обох, бо обидва  хороші люди, - розповідають у Кутянківській сільській раді, до якої входять Болотківці. – Андрій жив з батьками, має ще брата та сестру. Він закінчив училище у Кременці на Тернопільщині і влаштувався на роботу у лісництво.  За ним ні пиятик, ні хуліганства не водилося, був відповідальний й до людей добрий. У Віктора в нашому селі вийшла заміж дочка, сам він працює у райцентрі водієм. Він дуже засмучений, що ненароком застрелив людину".

Обставини пострілу у лісі ще з'ясовують слідчі. Щодо Віктора розпочате кримінальне провадження за вбивство з необережності.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський мисливець замість кабана застрелив у кущах лісівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі