субота, 19 жовтня 2024 13:06

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ випустила по Україні майже сотню ударних дронів - деталі нічної атаки

У ніч проти 19 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні керованими авіаційним ракетами із акваторії Чорного моря. А також ударними БпЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу із Курська, Єйська та Приморсько-Ахтарська (РФ).

Радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей: до 98-ти ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69. Про це повідомили у Повітряних силах.

Автор: t.me/kpszsu
  Росія вночі проти 19 жовтня вдарила по Україні ракетами та дронами
Росія вночі проти 19 жовтня вдарила по Україні ракетами та дронами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Білорусі залітали російські дрони - у небо піднімали винищувач

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"Станом на 12.00 в результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69. Також на цю годину є підтвердження про збиття 42 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, 46 російських безпілотників наразі локаційно втрачено. Інформація щодо збиття та падіння уточнюється та оновлюється.

"Кілька ворожих БпЛА ще в повітряному просторі України. Бойова робота триває!" - наголосили у Повітряних силах.

Вночі проти 19 жовтня російські окупанти завдали авіаційного удару по Шосткинській громаді на Сумщині. Ворог застосував КАБи та ударні дрони.

Засобами ППО було знищено три ворожих безпілотники. За попередніми даними, внаслідок ворожої атаки поранення отримали семеро людей.

Зараз ви читаєте новину «РФ випустила по Україні майже сотню ударних дронів - деталі нічної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі