пʼятниця, 16 грудня 2022 09:07

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ вгатила ракетами по Харкову: перші подробиці й фото
15

Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі Харківщини
Фото: t.me/synegubov
Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі Харківщини
Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі Харківщини
Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі Харківщини
Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі Харківщини

Минулої доби ворог завдав два ракетних удари по нежитлових цивільних спорудах Харкова. Ніяких військових об'єктів там не було.

16 грудня зранку окупанти завдали ще три удари по критичній інфраструктурі Харківщини, повідомив у п'ятницю голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Учора противник гатив із танків та артилерії по населених пунктах Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів. На Куп'янському напрямку окупанти обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Вільшана, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове і Першотравневе", – написав він.

У селі Подоли Куп'янського району внаслідок обстрілу горів приватний будинок на площі 60 кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Харківщину: Синєгубов розказав про останні події

Біля 7:00 у місті Куп'янськ російські загарбники вгатили ракетами по центральній міській лікарні. Попередньо били комплексами С-300. Є пряме влучання в будівлю аптеки. Також пошкоджено інфекційного відділення лікарні. Жертв та постраждалих не виявлено.

"За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, минулої доби загинула жінка 50 років. Деталі з'ясовуються. Окупанти не припиняють терор мирного населення Харківщини. Просимо жителів не ігнорувати сигнали тривоги! Залишайтесь в укриттях", – закликав Синєгубов.

Триває гуманітарне розмінування області. Протягом доби піротехнічні підрозділи ліквідували 175 вибухонебезпечних предметів.

У Харкові вдень 15 грудня пролунали вибухи.

Від ранку 15 грудня росіяни уже кілька разів обстріляли Нікопольщину на Дніпропетровщині. Поцілили "Градами" та важкою артилерією по Червоногригорівській, Нікопольській та Марганецькій громадах. Поранені двоє людей. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Росіяни вбили та поранили цивільних мешканців Донеччини. Минулої доби поліцейські задокументували 24 удари ворога по мирному населенню. Зруйновано та пошкоджено 17 цивільних об'єктів, повідомила 15 грудня пресслужба Нацполіції Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «РФ вгатила ракетами по Харкову: перші подробиці й фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі