неділя, 18 серпня 2024 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ знову атакувала Київ північнокорейськими ракетами - КМВА

РФ знову атакувала Київ північнокорейськими ракетами - КМВА
Росія випустила по Києву північнокорейські ракети. Фото: mil.in.ua

РФ вранці 18 серпня знову атакувала Київ. Приблизно о 05:00 ворог застосував балістичне озброєння для нанесення ракетного удару по столиці.

Це вже третій обстріл балістикою столиці у серпні з чітким інтервалом у 6 днів між кожною атакою, повідомив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами, цей удар, за попередніми даними, був практично ідентичний до двох попередніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксовано падіння уламків: РФ атакувала Київщину дронами

"За інформацією, яка перевіряється, рашисти знову, втретє поспіль, скоріше за все застосували північнокорейські балістичні ракети типу "KN-23". І знову сили та засоби нашої протиповітряної оборони не дозволили ворогу досягнути своє мети і уразити Київ. Балістичні ракети були уражені на підльоті до столиці. Точну модифікацію озброєння та кількість оприлюднять у звітах Повітряні сили", - зазначив Попко.

Майже одночасно з балістикою, в бік Києва заходило кілька ударних БпЛА ворога.

"Але наші воїни ППО завчасно зробити так, щоб кияни не чули навіть звуків бойової роботи. Всі дрони противника були знищенні далеко за межами міста. Станом на цю хвилину в Києві не зафіксовано руйнувань, інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються", - додав Попко.

У Києві вранці 18 серпня чули кілька вибухів. Перед тим у столиці та низці областей оголосили повітряну тривогу. Працювала протиповітряна оборона.

У Повітряних силах ЗСУ інформували про загрозу застосуванням ворогом балістичного озброєння.

Зараз ви читаєте новину «РФ знову атакувала Київ північнокорейськими ракетами - КМВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі