неділя, 03 березня 2024 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ ризикує втрачати свої літаки на Авдіївському напрямку - ISW

РФ ризикує втрачати свої літаки на Авдіївському напрямку - ISW
Останнім часом ЗСУ знищують все більше російських літаків. Фото: slovoidilo.ua

Для досягнення тактичних переваг на Авдіївському напрямку росіяни готові ризикувати подальшими втратами своєї авіації.

Однак, знищення літаків РФ спонукали окупантів тимчасово зменшити свою авіаційну активність. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські війська готові ризикувати подальшими втратами авіації в гонитві за тактичними перевагами на сході України, ймовірно, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк", - зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пілоти вже не почувають себе вільно - Ігнат

За оцінками ISW, окупанти встановили локальну перевагу в повітрі перед захопленням Авдіївки. Нині вони намагаються відновити цю перевагу в повітрі, щоб підтримати тактичне просування на Авдіївському напрямку. Загарбники вирішили, що продовження наступальних операцій за підтримки авіації переважає ризик втрати більшої кількості літаків.

Аналітики припускають, що втрата 15 літаків і кількох висококваліфікованих пілотів протягом двох тижнів є незначною для російських військових, враховуючи, що РФ має близько 300 різних винищувачів "Су".

У суботу, 2 березня, Сили оборони України збили ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

За словами командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, літати окупантам стає дедалі важче, однак Україна потребує більше систем, більше зброї, аби очистити небо.

Зараз ви читаєте новину «РФ ризикує втрачати свої літаки на Авдіївському напрямку - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі