четвер, 21 липня 2022 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ продовжує пускати судна до акваторії двох морів

РФ продовжує пускати судна до акваторії двох морів
За минулу добу країна-агресорка Росія пустила понад 60 суден до Азовського та Чорного морів. Фото: pixabay.com

За минулу добу країна-агресорка Росія пустила понад 60 суден до Азовського й Чорного морів.

Вони здійснили прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах Російської Федерації. Про це повідомив речник обласної воєнної адміністрації Сергій Братчук в Telegram 21 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ посилює заходи безпеки в Криму

Окупанти пустили до Азовського моря 31 судно, з них дев'ять рухалися з протоки Босфор. До Чорного моря – 35 суден, з них 10 продовжили рух у напрямку Босфору.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в Азово-Чорноморскому басейні", – зазначив він.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають три ворожі носії оперативно-тактичних ракет "Калібр". Водночас в Азовському морі морські комунікації продовжують контролювати шість ворожих кораблів і катерів.

В оперативному командуванні "Південь" фіксують пересування корабельного складу противника в Чорному морі. Розглядають два варіанти дій окупанта. Перший – передислокація корабельного складу в місця, де їх не дістануть українські ракети. А також можлива підготовка до нового маневру в морі.

Зараз ви читаєте новину «РФ продовжує пускати судна до акваторії двох морів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі