субота, 10 вересня 2022 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков назвав єдиний варіант закінчення війни

Резніков назвав єдиний варіант закінчення війни
Інших варіантів закінчення війни, які не передбачають капітуляції Росії, немає. Фото: Генштаб ЗСУ

Інших варіантів закінчення війни, які не передбачають капітуляції Росії, немає.

Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков. Він зазначив, що не бачить іншої реальності після Бучі, Гостомеля, Маріуполя та жертв, які зазнала Україна під час війни з Росією. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Єдиний варіант – Україна повертається до міжнародно визнаних кордонів 1991 року з Кримом, Донецьком та Луганськом. Модель, перехідний період – це все деталі, але реальним фіналом буде повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності, іншого українське суспільство не сприйме, як і парламент, який є дзеркалом суспільства", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія заявила про передачу Україні потужних ракет

Резніков зазначив, що не може уявити сценарій, за якого Україна може здатися.

Він додав, що Україна не вірить і не віритиме росіянам, хто б не очолював Кремль після російського диктатора Володимира Путіна. А тому гарантією може стати "архітектура безпеки, підкріплена Сполученими Штатами, Євросоюзом і Туреччиною".

Американські союзники ще остаточно не сформували модель лендлізу для України. Але лендлізу точно бути: об'єм грошей по цій програмі визначено і відповідний закон набуде чинності з 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Резніков назвав єдиний варіант закінчення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі