неділя, 04 вересня 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Ресторан і будинки у вогні: наслідки удару по Харківщині у фото
4

Через влучання російської ракети сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану
Фото: t.me/synegubov
Через влучання російської ракети сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану
Через влучання російської ракети сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану
Через влучання російської ракети сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану

У ніч проти 4 вересня в Київському районі Харкова пролунали два вибухи. Близько півночі ворог завдав удару по місту.

За попередньою інформацією, били ракетами. Через влучання сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану. Попередньо, без постраждалих. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у ранковому звіті 4 вересня.

"Протягом минулої доби окупанти обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівській та Чугуївський райони області. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталися пожежі на відкритій території", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки ракетних ударів РФ по Слов'янську й Краматорську

У Чугуївському районі загинула 45-річна жінка. 64-річна жінка госпіталізована з пораненнями. В Ізюмському районі поранений чоловік 43 років.

"На лінії зіткнення тривають інтенсивні бої. Ворог із танків, реактивної та ствольної артилерії обстрілює позиції наших військових та цивільне населення. В районі села Пасіка ворог намагався йти в наступ, але під вогнем наших захисників відступив із втратами", – підсумував Синєгубов.

Російські загарбники почали частіше використовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300. Однією з причин цього є брак високоточної зброї. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 4 вересня у ранковому зведенні.

"По території України випущено понад 500 таких ракет, частина з яких не долетіла до цілі. На озброєнні окупантів перебуває декілька тисяч подібних ракет, але більшість із них – непридатні до застосування", – зазначили в повідомленні.

Загалом протягом минулої доби ворог завдав більш як 10 ракетних та понад 24 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах на території нашої країни. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах сіл Перемога та Гусарівка Харківської області, Новомихайлівка Донецької області та Білогір'я Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Ресторан і будинки у вогні: наслідки удару по Харківщині у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі