неділя, 04 вересня 2022 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни стали частіше використовувати ракети С-300. У Генштабі назвали причину

Росіяни стали частіше використовувати ракети С-300. У Генштабі назвали причину
Російські загарбники почали частіше використовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300. Фото: pixabay.com

Російські загарбники почали частіше використовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300.

Однією з причин цього є брак високоточної зброї. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 4 вересня у ранковому зведенні.

"По території України випущено понад 500 таких ракет, частина з яких не долетіла до цілі. На озброєнні окупантів перебуває декілька тисяч подібних ракет, але більшість із них – непридатні до застосування", – зазначили в повідомленні.

Загалом протягом минулої доби ворог завдав більш як 10 ракетних та понад 24 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах на території нашої країни. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах сіл Перемога та Гусарівка Харківської області, Новомихайлівка Донецької області та Білогір'я Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як російські терористи стріляють з території ЗАЕС показали на відео

На інших напрямках противник здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії.

"А саме: на Сіверському напрямку – населених пунктів Михальчина Слобода у Чернігівській та Стукалівка в Сумській областях; на Харківському напрямку – Козача Лопань, Харків, Слатине, Соснівка, Уди, Петрівка, Великі Проходи, Старий Салтів, Андріївка", – повідомили в Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

До кінця 2022 року в Росії спостерігатиметься гострий дефіцит снарядів, артилерії та бронетехніки. Про це повідомляє The Insider.

Через санкції Росія не може продовжувати повноцінне промислове виробництво озброєнь і поповнювати запаси озброєнь, які швидко добігають кінця.

"Пів року війни для Росії призвели не тільки до колосальних непоправних втрат у живій силі, але й до величезної витрати озброєнь та військової техніки: керованих ракет вже дуже мало, снаряди для артилерії та бронетехніка вичерпаються до кінця року, а стан військової авіації не дозволяє вести повномасштабну повітряну кампанію", – ідеться у матеріалі.

Видання проаналізувало, що за пів року агресії проти України Росія мала витратити не менше 7 млн ​​снарядів, без урахування втрат прифронтових складів внаслідок українських ударів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни стали частіше використовувати ракети С-300. У Генштабі назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі