середа, 18 січня 2023 20:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Ремонтували у Румунії – що відомо про гелікоптер, який впав у Броварах

Ремонтували у Румунії – що відомо про гелікоптер, який впав у Броварах
Вертоліт H225 проходив модернізацію після вторгнення. Фото: eastnews.ua

Після повномасштабного вторгнення українські гелікоптери мали пройти планове технічне обслуговування у румунському підрозділі Airbus Helicopters.

У березні 2022 року 14 вертольотів французької компанії Airbus H225 з України мали відремонтувати або модернізувати на румунському підрозділі цієї компанії в місті Гімбаві. Про це пише румунське видання antena3.

Серед них було п'ять вертольотів H225 Super Puma для МВС України.

Коли гелікоптери прибули для ремонту, у Міністерстві національної оборони Румунії наголосили, що вони цивільні та не мають на борту озброєння.

"З підтвердження викладеної в публічному просторі інформації Міністерства національної оборони випливає, що гелікоптер, який розбився в середу в Броварах на Київщині, є однією із п'яти машин H225 Super Puma, які проходили модернізацію у Гімбаві у 2022 році", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про гелікоптер, який упав у Броварах

2018 року французька компанія Airbus Helicopters і МВС України підписали контракт на постачання 21 вертольота H225. Згідно з контрактом, машини мали ступінь зносу основних вузлів та агрегатів 50%. Їх виготовили у 2009-2012 роках.

Вживані гелікоптери у Румунії капітально відремонтували та модернізували для проведення пошуково-рятувальних операцій та транспортування.

Роботи включали капітальний огляд та встановлення спеціального обладнання.

18 січня вранці вертоліт ДСНС впав біля дитячого садка в Броварах на Київщині.

В авіакатастрофі загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович. Загинули всі, хто перебував на борту.

Загинули 14 людей, серед загиблих дитина.

Служба безпеки України розпочала розслідування. Розглядають три версії трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Ремонтували у Румунії – що відомо про гелікоптер, який впав у Броварах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі