середа, 27 квітня 2022 11:04

Спецтема: Війна Росії проти України

"Референдум" у Херсоні: окупанти душать газом людей на мітингу (оновлено)

"Референдум" у Херсоні: окупанти душать газом людей на мітингу (оновлено)
Херсон - це Україна. Фото: facebook.com/Юрій Соболєвський

У Херсоні 27 квітня росіяни розігнали сльозогінним газом мирних людей, які вчергове вийшли на мітинг проти окупації міста. Загарбники також застосовували світло-шумові гранти.

Відповідні кадри поширюють у мережі, передає Gazeta.ua.

Повідомляється, що херсонці перебували на пл. Свободи, коли окупанти почали їх розганяти. Беззбройні люди з патріотичними плакатами та державною символікою скандували "Херсон – це Україна!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повзуча анексія": у Зеленського прокоментували дії окупантів у Херсоні

Чи є постраждалі внаслідок дій окупантів, поки невідомо. Водночас на одному з відео видно швидку допомогу, в якій перебуває чоловік. Що з ним - також не уточнюється.

27 квітня у Херсоні має відбутися "голосування" за проголошення ХРН. Мирний мітинг проти так званого референдуму у мережі анонсували напередодні. Там закликали містян взяти відповідальність за долю рідного міста та зібратися о 10:00 на пл. Свободи для рішучого протесту.

Оновлено: відомо про чотирьох потерпілих внаслідок розгону мирних людей, за даними "Україна 24".

Це 71-річна жінка. У неї розрив легені, опіки грудної клітки. Також 50-річний чоловік — відкритий перелом ноги. У двох інших чоловіків — хімічні опіки очей та носоглотки. Їм надали допомогу на місці.

Увечері 25 квітня загарбники захопили Херсонську міськраду. З будівлі зняли прапор України. Окупанти забрали ключі в охорони. Меру та працівникам міськради дали можливість виїхати додому.

Херсон війська РФ зайняли ще на початку березня. Згодом - і більшість населених пунктів Херсонської області. Це єдиний регіон, який окупантам вдалося захопити за понад два місяці війни проти України.

Зараз ви читаєте новину «"Референдум" у Херсоні: окупанти душать газом людей на мітингу (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі