середа, 27 квітня 2022 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Повзуча анексія": у Зеленського прокоментували дії окупантів у Херсоні

"Повзуча анексія": у Зеленського прокоментували дії окупантів у Херсоні
Росіяни завозять до Херсона вчителів і вихователів дитсадків із Російської Федерації. Фото: t.me/hueviyherson

Російські терористи у тимчасово захопленому Херсоні намагаються проводити так звану "повзучу анексію".

З кожним днем окупанти дедалі більше проникають у владні структури, щоб захопити контроль над сферами життєдіяльності херсонців, заявив 26 квітня радник керівника Офіса президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

"Усе це окупанти роблять до проведення псевдореферендуму у місті. У Херсоні вигнали мера, поліцейських намагаються якихось набирати - аж двох набрали. Заходи щодо зміни влади проводяться", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог перегруповується і стягує озброєння на трьох напрямках

Водночас росіяни завозять до Херсона вчителів і вихователів дитсадків з Російської Федерації та ОРДЛО, заявили про навчання загальноосвітніх шкіл за новими навчальними програмами. Підприємцям оголосили, що з 1 травня вони мають сплачувати податки до бюджету РФ.

"Росіяни таким чином фактично проводять заходи щодо приєднання Херсона до Росії. Поки що без проголошення, але на рівні практичних дій", - додав Арестович.

25 квітня російські терористи захопили міську раду. "Призначили" "голів" облдержадміністрації і міськради колаборантів Володимира Сальдо і Олександра Кобця. Місто з початку березня тимчасово захоплене російськими окупантами. Загарбники на Херсонщині готують на початок травня псевдореферендум.

Незважаючи на переслідування громадськість у Херсоні продовжує акції проти російських окупантів. Люди робили і далі роблять спроби вийти на акції протесту, проте їх відразу ж оточують російські окупанти і під загрозами фізичної розправи виштовхують з центральних вулиць міста.

Зараз ви читаєте новину «"Повзуча анексія": у Зеленського прокоментували дії окупантів у Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі