середа, 20 червня 2018 09:59

Розкрили подробиці гучної справи про скоєне ветераном АТО вбивство на зупинці в Києві

Розкрили подробиці гучної справи про скоєне ветераном АТО вбивство на зупинці в Києві
Військовослужбовець 72-ї бригади ЗСУ Дмитро Балабух, який в черзі на маршрутку в Києві зарізав кухаря Руслана Юрченка, може отримати найменше з можливих покарання. Фото - Vgorode

Військовослужбовець 72-ї бригади ЗСУ Дмитро Балабух, який в черзі на маршрутку в Києві зарізав кухаря Руслана Юрченка, може отримати найменше з можливих покарання.

Подію кваліфікували за статею умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, яке карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Прокуратура просить для Балабуха 9 років в'язниці. Про це повідомляє в "Цензор.Нет".

За інформацією видання, сторони конфлікту домовляються, щоб обвинувачений отримав "нижню межу" - 7 років позбавлення волі і нібито потерпіла сторона непроти такого розвитку подій. Хоча відкрито про це не заявляють. Також є цивільний позов, за яким родині загиблого повинні виплатити 500 тис. грн.

У ситуації, що склалася, є ймовірність, що захист ветерана АТО не використовуватиме істотно свідків, які можуть докладно розповісти про подію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбили череп та пиячили поки стікав кров'ю - грабіжники жорстоко вбили сторожа храму

"Це було спровоковано – була словесна перепалка біля маршрутки. Вона розпочалася після того, як водій відмовив Дмитру у проїзді за УБД. Кажуть, після цього загиблий став на бік водія, і дорікав Дмитру тим, що він боєць АТО… Але ж бійки не було. Лише слова. Тому все одно неможливо перевести справу у площину самозахисту", - розповів координатор Спілки ветеранів війни з Росією Олександр Войтко.

У Києві біля станції метро Чернігівська 10 лютого вбили 35-річного Руслана Юрченка. Разом із дружиною Яною, 29 років, стояв у черзі на маршрутку до Прилук на Чернігівщині. Зробив зауваження чоловікові, який намагався зайти до транспорту без черги. У відповідь отримав удар ножем у серце. Помер до приїзду медиків. У нього залишилися донька 10-річна Діана та син Данило, 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці гучної справи про скоєне ветераном АТО вбивство на зупинці в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі