середа, 12 червня 2024 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний удар по Україні: Польща піднімала в небо авіацію

Ракетний удар по Україні: Польща піднімала в небо авіацію
Польща підіймала в небо авіацію через нічний удар РФ. Фото: x.com/DowOperSZ/status

Через масований удар РФ по Україні 12 червня Польща підіймала у небо свою авіацію.

Військові попередили жителів південно-східної частини Польщі про можливе підвищення рівня шуму, пов'язаного із польотами польських та союзницьких літаків. Про це в середу повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі у соцмережі X.

"Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Оперативне командування RSZ постійно стежить за ситуацією", - додали польські військові.

У Польщі спостерігали за тим, як Росія атакувала дронами та крилатими ракетами об'єкти, розташовані, зокрема, на заході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київщину атакували окупанти - перші подробиці і фото наслідків

Командування нагадало, що остання така активізація авіації РФ, під час якої були завдані удари по західній території України, фіксувалася у ніч проти 7 червня.

У ніч проти 12 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні БпЛА.

До відбиття повітряного нападу противника залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Росіяни масовано атакували Україну дронами і крилатими ракети з літаків стратегічної авіації. Значна частина була націлена на Київ та Київську область, сили ППО збили усі ворожі цілі.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний удар по Україні: Польща піднімала в небо авіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі