понеділок, 29 листопада 2021 17:54

Працювали за передплатою: подружжя ошукало українців на 2 млн грн
3

20-річна мешканка Запорізької області спільно з 21-річним співмешканцем створила мережу фейкових інтернет-магазинів, які працювали за передплатою.

Затримані продавали у соцмережах неіснуючий товар, повідомляє пресслужба Нацполіції. Зловмисники ошукали близько тисячі громадян, привласнивши понад 2 млн грн.

"Пара розміщувала оголошення про продаж одягу та взуття. На сторінках, де було понад 80 тис. підписників, розміщували позитивні відгуки про свою роботу. Від покупців вимагали передплату, а після одержання грошей – зникали", - йдеться у повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці провели обшуки в автомобілі та за місцем мешкання фігурантів. Вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та безліч готівки.

Наразі вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру в шахрайстві. За скоєне правопорушникам загрожує до восьми років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні затримали учасників міжнародного хакерського угруповання

Приватбанк попередив українців про появу нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом державних виплат за Covid-вакцинацію. Клієнтам через месенджери та електронну пошту приходять повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву сторінку сайту та заповнити особисті дані та реквізити банківських карток.

Зараз ви читаєте новину «Працювали за передплатою: подружжя ошукало українців на 2 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі