середа, 16 жовтня 2019 23:35

П'яний водій 30 метрів протягнув патрульного за машиною

П'яний водій 30 метрів протягнув патрульного за машиною
У Сумах п'яний водій тягнув поліцейського за машиною. Фото: Ukrlib

У Сумах п'яний водій 30 метрів тягнув патрульного за машиною, затиснувши його руку дверцятами автомобіля.

Як зазначається, пізно ввечері екіпаж патрульних отримав повідомлення про, ймовірно, нетверезого водія, який керує автомобілем ВАЗ-2109. Патрулюючи проспект Михайла Лушпи, патрульні помітили схожий за орієнтуванням транспортний засіб. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Сумської області.

"Вимоги інспекторів про зупинку чоловік свідомо ігнорував, зате спробував сховатися. Під час руху він неодноразово піддавав себе і оточуючих на небезпеку", - йдеться в повідомленні.

На вулиці Героїв Крут водій на швидкості вирішив здійснити поворот, внаслідок чого автомобіль загальмував. В цей час поліцейський підбіг до автомобіля порушника, відкрив дверцята і намагався затримати чоловіка, проте водій, причинивши двері, затиснув руку поліцейського, натиснув на газ і потягнув його за автомобілем.

"Таким чином зловмисник протягнув правоохоронця близько 30 метрів. Незважаючи на спробу втекти, поки один екіпаж надавав допомогу травмованому інспектору, інший екіпаж патрульних все ж затримав правопорушника. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп'яніння", - зазначили у поліції.

Тест на стан сп'яніння показав у водія 2,29 проміле алкоголю в крові, що майже в 12 разів перевищує допустиму норму.

"Інспектор отримав травми, попередньо, у вигляді ударів, подряпин і розтягнення зв'язок. Йому була надана медична допомога без госпіталізації", - додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В жахливому зіткненні легковиків загинуло дві людини

Водієві загрожує відповідальність за кількома адміністративним статтями - керування в стані сп'яніння, невиконання вимог про зупинку - а також за кримінальною статтею про умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень. Чоловікові загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

У Полтавській області патрульні виявили п'яного водія, у якого доза алкоголю в крові перевищувала норму в 16 разів. У такому стані чоловік потрапив у ДТП.

Зараз ви читаєте новину «П'яний водій 30 метрів протягнув патрульного за машиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі