вівторок, 05 квітня 2022 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путіна знов обдурили" - стало відомо, куди зник Шойгу

"Путіна знов обдурили" - стало відомо, куди зник Шойгу
Шойгу шукає боєприпаси. Фото: sova.news

Один з колишніх керівників російської нафтової компанії ЮКОС Леонід Невзлін розповів, де пропадав міністр оборони Росії Сергій Шойгу і чи пов'язана його відсутність з хворобою або відстороненням від посади за провали у війні в Україні.

Керівник російського міноборони був у КНДР, де просив ракети для війни проти України. Про це Невзлін повідомив в ефірі latynina.tv.

"Його послали на інспекцію ядерних арсеналів, що на Заході сприйняли як лякалку. А потім він зник і, за свідченнями різних надійних джерел, їздив і просив боєприпаси, ракети в основному, оскільки вони у РФ закінчилися, а російські заводи стоять через санкції.

Тут Путіна знову обдурили - там 70-80 відсотків імпорту в начинці цих ракет. Тому треба було шукати сумісні ракети і, наскільки я знаю, він домовився про це з корейцями. І ще домовився про розміщення якоїсь бази озброєнь на території КНДР. На якийсь час вони мають частину ракет, якими з ними поділилася Північна Корея. Напевно, вони сумісні до російських", - каже Невзлін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти з Білорусі гатили по Україні ракетами. Їх збивала ППО

Додає, Шойгу з таким самим запитом їздив і до Китаю, але там Росії відмовили.

"Була інформація, що він був і в Китаї, і не тільки, але в Китаї йому відмовили. Натомість у Кореї він просидів найдовше. Це була його кінцева точка. Невідомо, які арсенали має КНДР, але, все одно, я впевнений, їх не вистачить для подолання стійкості української сторони", - підкреслив.

Міністр оборони Росії Шойгу не з'являється на публіці з 11 березня. До того з'являвся в новинах майже щодня. В оточенні міністра стверджують, що він нездоровий - має проблеми із серцем. На підтвердження того, що востаннє глава міноборони РФ з'являвся у новинах 11 березня, є відео. На ньому Шойгу вручає державні нагороди окупантам, які брали участь у "спеціальній воєнній операції".

Зараз ви читаєте новину «"Путіна знов обдурили" - стало відомо, куди зник Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі