субота, 23 квітня 2022 04:02

Путін збрехав про припинення обстрілів Азовсталі

Путін збрехав про припинення обстрілів Азовсталі
Росія скидає на завод надважкі бомби для знищення підземних конструкцій. Фото: bbc.com

Російські бойовики продовжують атакувати Азовсталь у Маріуполі.

"Вчора Володимир Путін заявив про перемогу в Маріуполі. Отже, у мене є запитання. Чому російські військові продовжують атакувати Азовсталь, незважаючи на чіткий наказ їхнього президента припинити обстріли? Чи означає це, що російський президент втратив контроль над власною армією? Чи ж Путін просто хоче нас обдурити, як він це зазвичай робить, щоб відвернути нашу увагу?", - сказав постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у п'ятницю у Відні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба заблокувати, щоб муха не пролетіла" - Путін сказав Шойгу, як діяти у Маріуполі

Він наголосив, що українська армія продовжує воювати в оточеному Маріуполі, зруйнованому потужними бомбардуваннями Росії.

"Володимир Путін також назвав дії Росії в Маріуполі "успіхом". Цей "успіх" означає зрівняне з землею місто, тисячі вбитих і закатованих мирних жителів. Буквально вчора, відповідно до супутникових знімків, у передмісті Маріуполя Мангуші було виявлено 300-метрову братську могилу", - повідомив Цимбалюк.

Український посол показав дві фотографії з разючою різницею: Донецька, який відповідно до брехні російських дипломатів "обстрілювали" вісім років, і Маріуполя – міста, яке було повністю знищено російською армією всього за вісім тижнів.

Очільник української місії в ОБСЄ наголосив на тому, що міжнародні санкції проти Росії мають бути посилені.

19 квітня російські окупанти заявили про початок штурму Азовсталі. Командир полку "Азов", підполковник Денис Прокопенко закликав світових лідерів організувати зелений коридор для цивільних людей.

Зараз ви читаєте новину «Путін збрехав про припинення обстрілів Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі