субота, 06 травня 2023 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін став на бік Шойгу в конфлікті з Пригожиним

Путін став на бік Шойгу в конфлікті з Пригожиним
Міноборони РФ планувало дискредитувати главу ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Фото: РИА Новости

Міноборони РФ планувало дискредитувати главу ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Після різких нападок Пригожина на керівництво міністерства, у відомстві почали планувати інформаційну війну проти нього. Про це повідомляє Washington Post з посиланням на злиті секретні документи США.

Міноборони РФ не хотіло боротися самостійно з Пригожиним, а планувало "знайти союзників з рівним статусом для боротьби з ним".

За даними ЗМІ, Пригожин благав Путіна продовжити набирати найманців у в'язницях (після того, як міноборони заборонило йому це робити – Gazeta.ua), навчати нещодавно мобілізованих і сприяти вербуванню іноземних бойовиків, особливо афганців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин сказав, кому передасть позиції "вагнерівців" у Бахмуті

У злитих документах йдеться, що Путін велів Пригожину самому вирішувати ці питання з міноборони, фактично ставши на бік своїх генералів.

Washington Post робить висновки, що Пригожину дозволяли сварити чиновників, оскільки це відповідало путінській стратегії поділу політичної території та поля битви в Україні на окремі групи, що змагаються, щоб жодна з них не стала занадто могутньою.

У секретних документах немає відповіді на запитання, отримували ПВК "Вагнер" боєприпаси чи ні, на що останні місяці скаржиться Пригожин.

У документі зазначалося, що інформація отримана шляхом перехоплення або прослуховування повідомлень.

6 травня у Російській Федерації підірвався автомобіль, в якому був пропагандист, українофоб, воєнний злочинець Захар Прилєпін.

Авто вибухнуло о 10:40 ранку у Нижньому Новгороді. Російські ЗМІ заявили, що Прилєпін отримав поранення. Повідомили, що той їхав до Москви з тимчасово окупованої території України.

Пізніше стало відомо, що Прилєпіна прооперували у Нижньому Новгороді.

Його ввели у медикаментозний сон. Про це заявив губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін і російські ЗМІ.

Нікітін заявив, що медики провели Прилєпіну "оперативне втручання, насамперед ідеться про фіксацію переломів".

Зараз ви читаєте новину «Путін став на бік Шойгу в конфлікті з Пригожиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі