середа, 07 червня 2023 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін підвищив головкома ВПС, який за добу втратив два літаки і два вертольоти

Путін підвищив головкома ВПС, який за добу втратив два літаки і два вертольоти
13 травня російська армія в один день втратила два літаки і два вертольоти. Фото: колаж Ракурс

У Росії командувач Військово-повітряними силами ВПС після того, як 13 травня російська армія в один день втратила два літаки і два вертольоти, отримав підвищення.

Президент РФ Володимир Путін присвоїв заступнику головнокомандувача Військово-повітряних сил РФ Сергію Дронову одне з вищих військових звань – генерал-полковник. Про це повідомляє MoskowTimes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Літакопад" у Брянській області: встановили імена збитих льотчиків

Відзначається, що при цьому в опублікованому указі Путіна заслуги Дронова не вказуються.

13 травня в районі Клинців, що у Брянській області, місцеві жителі почули потужний вибух. На відео зняли падіння військового гелікоптера.

Пізніше місцеві Telegram-канали повідомили, що в селищі Сурецький Муравєй Клинцівського району впав другий Мі-8. Трохи згодом стало відомо, що над Брянською областю збили ще й два літака Су-34 та Су-35.

Офіційно Росія не назвала причини масових катастроф бойової авіаційної. Кількість ліквідованих пілотів, за даними ЗМІ, зросла до 11 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Путін підвищив головкома ВПС, який за добу втратив два літаки і два вертольоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі