неділя, 05 березня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін отримає вирок: у Зеленського прокоментували перший крок до створення спецтрибуналу

Путін отримає вирок: у Зеленського прокоментували перший крок до створення спецтрибуналу
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував створення спеццентру для збирання доказів злочинів РФ. Фото: ukrinform.ua

Створення спеццентру для збирання доказів та розслідування скоєних РФ злочинів проти України є першим кроком до створення спецтрибуналу.

Угоду щодо спеццентру підписали країни Балтії, а також Польща, Румунія та Словенія, нагадав у Twitter радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і всі його спільники мають отримати вироки – Зеленський

За його словами, майбутній спецтрибунал має притягнути до відповідальності керівництво РФ, в тому числі диктатора Володимира Путіна.

"Це формалізація обов'язкової кримінальної процедури. Далі країни доєднаються до Спецтрибуналу. Автори війни, включно з Путіним, отримають вироки", ‒ наголосив Подоляк.

Україна представила послам 30 держав проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

У січні Європейський парламент підтримав створення спецтрибуналу над Путіним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Путін отримає вирок: у Зеленського прокоментували перший крок до створення спецтрибуналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі