субота, 11 лютого 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін не прагне війни з НАТО" ‒ в ISW прокоментували російські ракети над Румунією

"Путін не прагне війни з НАТО" ‒ в ISW прокоментували російські ракети над Румунією
За даними українського Генштабу, російські ракети 10 лютого перетннули повітряний простір Румунії. Фото: armyinform.com.ua

Проліт російських ракет над Румунією, ймовірно, не спровокує нової хвилі напруження у стосунках між Росією та країнами НАТО.

Перетин російськими ракетами повітряного простору Румунії та Молдови 10 лютого проаналізували експерти Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США не вважають, що Росія загрожує Молдові та Румунії

"Масовані ракетні удари, як і раніше, створюватимуть периферійні ризики за межами України. Такі як вчорашні прольоти через повітряний простір, або ризик інцидентів із ППО, як у Польщі 15 листопада 2022 року", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, НАТО та окремі держави-члени повністю контролюють свої дії та ступінь ескалації у відповідь на випадкові або навмисні польоти російських літаків та ракет.

В Інституті вважають, що президент РФ Володимир Путін не прагне війни з НАТО і навряд чи безпосередньо ризикує ескалацією.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський 10 лютого заявили, що дві ракети перетнули повітряний простір Молдови та Румунії.

Молдова це підтвердила, а Румунія – член НАТО – спростувала інформацію українського командування.

Зараз ви читаєте новину «"Путін не прагне війни з НАТО" ‒ в ISW прокоментували російські ракети над Румунією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі