пʼятниця, 10 лютого 2023 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Летіла за 35 км ‒ у Румунії прокоментували інцидент з російською ракетою

Летіла за 35 км ‒ у Румунії прокоментували інцидент з російською ракетою

Влада Румунії офіційно не підтверджує інформацію про те, що російська ракета залетіла у повітряний простір цієї країни НАТО.

Найближча точка траєкторії руху ракети до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 км на північний схід від кордону. Про це повідомили у міноборони Румунії.

Там також зазначили, що було застосовано "всі стандартні процедури з моменту виявлення запуску цілі до повного з'ясування цієї ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські удари по Києву: скільки ракет вдалося збити

"Крім того, о 10:38 два літаки МіГ-21 LanceR ВПС Румунії з бойової служби ВПС під командуванням НАТО, які перебували на той момент в тренувальному польоті, були перенаправлені в північну частину Румунії для доповнення варіантів реакції. Приблизно через дві хвилини ситуація прояснилася, і два літаки відновили свою початкову місію", ‒ йдеться у повідомленні.

У міноборони Румунії запевнили, що ВПС постійно здійснюють моніторинг у співпраці з союзними військами національного повітряного простору та району в околицях.

Сьогодні, 10 лютого, російські ракети перетнули повітряний простір Румунії, яка є членом НАТО. Там зафіксували дві ракети РФ, повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

У міністерстві оборони Молдови підтвердили, що російська ракета порушила повітряний простір країни. МЗС країни вже викликало російського посла для пояснень.

Зараз ви читаєте новину «Летіла за 35 км ‒ у Румунії прокоментували інцидент з російською ракетою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі