середа, 13 липня 2011 16:33

Пшонка доручив перевірити табори, щоб діти більше не труїлися

Пшонка доручив перевірити табори, щоб діти більше не труїлися

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка доручив провести невідкладні перевірки дотримання прав дітей з безпеки умов відпочинку та оздоровлення.

"Генеральним прокурором України доручено підлеглим прокурорам невідкладно провести перевірки дотримання прав дітей на безпечні умови відпочинку та оздоровлення, вирішити питання про порушення кримінальних справ, притягнення до відповідальності службових осіб контролюючих органів", - йдеться в повідомленні відділу зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури, поширеному в середу.

Згідно з повідомленням, за фактами масового отруєння дітей вже порушені кримінальні справи в Запорізькій, Чернігівській областях та Севастополі.

Крім того, для запобігання подальших харчових отруєнь та інфекційних захворювань в дитячих оздоровчих закладах Генпрокуратура направила вимогу до Державної санітарно-епідеміологічної служби України з приводу посилення нагляду за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм, контролю за якістю води, продуктів харчування та термінами їх зберігання.

"Доручено також прокурорам регіонів провести перевірки належного виконання органами санітарно-епідеміологічної служби повноважень з держнагляду у сфері охорони життя і здоров'я населення", - підкреслюється в повідомленні

Перевірки з цих питань знаходяться на контролі Генпрокуратури Україні.

Як відомо, останнє масове харчове отруєння сталося у Севастополі учора. В результаті постраждали діти з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка доручив перевірити табори, щоб діти більше не труїлися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі