пʼятниця, 14 серпня 2015 13:12

Противник третій день валить з "Градів" по околицях Донецька. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 14 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 13 серпня
Ситуація на Донбасі. 12 серпня

Найскладніша ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках. 

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Луганський напрямок. Найбільш неспокійна обстановка зберігається у прикордонному Станично-Луганському районі. Учора після світанку ворог провів там потужний артилерійсько-мінометний обстріл українських позицій біля с. Болотенне. Вогонь вівся з 3 різних майданчиків на протилежному березі Сіверського Донця. Увечері ворог обстріляв з мінометів та гранатометів Станицю Луганську, внаслідок чого було пошкоджено 3 будівлі та газопровід. 2 перестрілки між бойовиками та силами АТО відбулися у м. Щастя.

У районі Бахмутської траси учора вранці противник двічі обстріляв з мінометів наших бійців, які обороняють с. Нижнє. Короткотривалу провокацію ворога зафіксовано у Новотошківці. У Золотому, користуючись щільною міською забудовою, ворог двічі обстріляв українських військових. 

Донецький напрямок. У районі Світлодарської дуги обстановка відносно спокійна. Противник вдається до дрібних провокацій з використанням стрілецької зброї у прифронтовій смузі. 

У районі Горлівки противник зосередив свою активність на північ від міста, перш за все неподалік с. Зайцеве. Крім обстрілів українських позицій першої та другої ліній оборони бойовики продовжують засилати диверсантів. Одну атаку ворожої ДРГ сили АТО відбили в районі с. Семигір'я. На захід від Горлівки бойовики вчора вели обстріли Кірового та Новгородського, використовуючи як легке озброєння, так і великокаліберні міномети та гаубиці. На ділянці фронту від Новгородського до Авдіївки єдиною точкою протистояння були околиці с. Новобахмутівка, які бойовики обстрілялиіз 152-мм гармат, розгорнутих у Ясинуватій.

Західні околиці Донецька залишаються найгарячішою ділянкою фронту. Третій день поспіль ворог використовує там реактивну артилерію, обстрілюючи житлові квартали українських міст. Знову постраждали Опитне й Авдіївка. На лінії Ясинувата - Яковлівка - Путилівський ліс - Спартак - аеропорт зосереджена важка техніка ворога, яка регулярно залучається до бойових дій у темну пору доби. Водночас вдень противник не наважується використовувати важке озброєння, переважно ведучи по наших позиціях турбуючий вогонь зі стрілецької зброї. Найбільшу активність бойовики проявляють у районі Донецької об'їзної дороги.

Водночас в районі Красногорівки і Мар'їнки обстановка дещо спокійніша. Важке озброєння НЗФ практично не застосовували. На виїзді з Донецька у бік Маріуполя також було тихо.

На Маріупольському напрямку противник продовжує дотримуватися тактики обстрілів українських укріплень із важкого озброєння, не вступаючи у ближній бій. Вогонь із ворожих гаубиць і мінометів ведеться на широкій ділянці фронту від Новотроїцького до Талаківки. Пізно ввечері бойовики обстріляли наших бійців, які охороняють Новотроїцьке. Вогонь вівся зі 120-мм мінометів, які розгорнуті у Докучаєвську.

У районі Старогнатівки противник тричі відпрацював по позиціях сил АТО зі 152-мм гармат, а ввечері випустив повний комплект реактивних снарядів з установки "Град". Поблизу Павлополя і Орлівського також зафіксовано роботу ворожих гаубиць і установки "Град", вогонь вівся у темну пору доби з відстані 10-20 км. Близько 22 години проивник обстріляв наші позиції на схід від Талаківки, одночасно ведучи сильний вогонь із мінометів, гаубиць та реактивної артилерії. Важке озброєння противника знаходиться практично на передовій і зосереджене на трьох різних майданчиках", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Противник третій день валить з "Градів" по околицях Донецька. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі