субота, 08 грудня 2012 13:18

Протестувальники в Єгипті прорвали військові огорожі президентського палацу
11

Фото: Фото: Reuters

Протестувальники в Єгипті прорвали військові огорожі, що відокремлюють їх від президентського палацу, передає Reuters.

Як уточнює ІТАР-ТАСС з посиланням на місцеві телеканали, сотні протестувальників у Каїрі прорвали кордони президентської гвардії, яка охороняє палац глави держави Мухаммеда Мурсі. Під натиском демонстрантів гвардійці були змушені відступити.

Учасники акцій протесту знесли встановлені навколо резиденції президента загороди з колючого дроту і бетону. Вони впритул підійшли до стін палацу, кілька людей спробували піднятися на ворота резиденції.

Маніфестанти також піднімалися на танки і бронетранспортери, встановлювали на них національні прапори і фотографувалися на військовій техніці. Натовп викрикував гасла проти нинішньої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт у Єгипті загострюється: на вулиці виїхали танки

"Народ хоче повалити режим", - скандували вони.

При цьому багато обіймалися з гвардійцями, які стали живим щитом перед основним в'їздом у президентський офіс.

"Наші марші мирні", - кричали вони.

Всього в акції протесту взяли участь близько 10 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що до резиденції Мурсі прийшли тисячі протестувальників. На територію навколо президентського палацу в столичному районі Геліополіс були стягнуті військові та поліцейські. Для забезпечення безпеки резиденції глави держави використовуються десятки танків та іншої бронетехніки.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальники в Єгипті прорвали військові огорожі президентського палацу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі