понеділок, 08 серпня 2022 19:29

Просив $12 тис: "спакували" депутата, який торгував автомобілями для ЗСУ
4

На Прикарпатті затримали депутата-шахрая
Фото: СБУ
На Прикарпатті затримали депутата-шахрая
На Прикарпатті затримали депутата-шахрая
На Прикарпатті затримали депутата-шахрая

Депутат обласної ради організував благодійний фонд та возив в Україну автомобілі, які потім продавав.

Він продав місцевій мешканці автомобіль швидкої допомоги, який мав передати ЗСУ. Його затримали в Івано-Франківській області, передає Служба безпеки України.

За авто просив $12 тис. Гроші мала отримати його помічниця. Поліція та СБУ затримали помічницю під час отримання коштів, а підозрюваного, коли той з авто контролював передачу грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайство під час війни: шість найпоширеніших схем і поради, як від них уберегтися

Під час обшуків у приміщенні фонду та помешканні депутата вилучили три автомобілі швидкої допомоги, сім позашляховиків, які завезли в Україну як гуманітарна допомога, документи, техніку та понад €38 тис., $176 тис., майже 7 тис. англійських фунтів, 3,3 тис. польських злотих та понад 1 млн грн.

"Основному фігуранту оголошено про підозру за статтею про незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене під час надзвичайного або воєнного стану. Його помічниці повідомлено про підозру у пособництві в скоєнні злочину", – йдеться у повідомленні.

Депутату суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, його помічниці – домашній арешт. Підозрюваним загрожує до семи років позбавлення волі.

У Києві поліцейські викрили шахраїв, які вимагали гроші в родичів військовослужбовців нібито за звільнення з полону.

Вони використовували інформацію з відкритих джерел про пошук безвісти зниклих у зоні бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Просив $12 тис: "спакували" депутата, який торгував автомобілями для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі