понеділок, 16 жовтня 2023 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Продовжуємо рух у напрямку Горлівки": у ЗСУ розповіли про успіхи під Бахмутом

"Продовжуємо рух у напрямку Горлівки": у ЗСУ розповіли про успіхи під Бахмутом
Українські війська просуваються під Бахмутом. Фото: t.me/landforcesofukraine

Українські війська продовжують просуватися на Бахмутському напрямку.

Російські загарбники там зазнають суттєвих втрат. Про це в ефірі національного телемарафону розповів керівник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

За його словами, Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку та обороняються на Куп'янському і Лиманському, де ворог проводить наступальні дії.

"На Бахмутському напрямку продовжуємо рух, зокрема, у напрямку Горлівки. Там маємо успіхи, та ще відбулося сім бойових зіткнень, у ході яких було ліквідовано 157 окупантів. Знищили один "Піон" з калібром 203 мм, один "Град" та дуже багато різної техніки, ствольних та реактивних систем залпового вогню, серед яких гармати Д-30, Д-20. Знищили 28 FPV-дронів, що є дуже високим показником", - сказав Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць ГУР розповів про найсильніший підрозділ росіян у Бахмуті

Він також розповів, що 15 жовтня поблизу Куп'янська було відбито 15 атак противника та знищено 23 зразки ворожої техніки та озброєння. Зокрема, вісім танків Т-72, вісім одиниць бойової броньованої техніки, серед яких чотири БМП-1, дві БМП-2 та дві МТ-ЛБ. Українські військові також відпрацьовують мінометні розрахунки ворога. Завдано удари по одному 82-мм та одному 120-мм мінометам. Ворог понад 300 разів завдав ударів саме з мінометів.

Окрім того, 25 Повітряно-десантна бригада збила ворожий гелікоптер Мі-8, який залетів у зону досягнення української ППО. Він був повністю знищений пострілом із протитанкового ракетного комплексу разом з особовим складом. Українські війська також ліквідували російську станцію радіоелектронної боротьби "Поле".

За словами Євлаша, у ворога залишається багато оснащення, зокрема, чимало танків, бойових броньованих машин та артилерійських систем. Також ворог має перевагу в авіації і постійно завдає удари із Су-35 та Су-25.

"У ворога є багато танків. Переважно це типу Т-72. Інколи трапляються Т-90 - ми бачили як вони під час прориву вражаються нашими "Стугнами". Однак, поряд з цим, ми бачимо затикання дірок мобілізованим особовим складом, який не навчений, або має дуже низькі фахові здібності", - сказав він.

Разом з тим, за словами Євлаша, росіяни мають проблеми із новими зразками озброєння. На їх виробництво впливають санкції та інші чинники, які не дозволяють регулярно замінювати стволи, що зношуються.

Збройні сили України на фронті продовжують контрнаступ на декількох напрямках. На Донеччині українські війська контратакували під Авдіївкою і відбили чотири російські наступи на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

На Луганському напрямку ЗСУ відбили російські атаки поблизу Макіївки, Серебрянського лісництва та Торського, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Продовжуємо рух у напрямку Горлівки": у ЗСУ розповіли про успіхи під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі