пʼятниця, 10 травня 2024 09:12

Прикордонники сказали, скільки чоловіків потонули в Тисі з початку війни

Прикордонники сказали, скільки чоловіків потонули в Тисі з початку війни
Багато порушників намагаються перетнути кордон через річку Тису. Фото: suspilne.media

Із початку повномасштабної війни у річці Тиса на Закарпатті виявили тіла 28 чоловіків.

Це переважно ті, хто намагався у незаконний спосіб перетнути державний кордон. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДПСУ повідомили, скільки чоловіків щоденно намагаються перетнути кордон за підробними документами

"Скоріше за за все, це ті, хто намагалися перетнути кордон, а напрямком для цього вибрали для себе лінію кордону по річці Тиса. Якщо сюди додати важкодоступні гірські місцевості або інші ділянки кордону - то це вже понад 35 випадків", - сказав речник.

Він наголошує, що Тиса - доволі підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

"Недостатність сил у порушників під час подолання річки, підступні місця призводять до того, що людина втрачає життя через необдумані та безглузді дії щодо спроби незаконного перетину кордону", - додав Демченко.

6 травня у річці Тиса виявили тіла аж шістьох затонулих чоловіків. Одному із загиблих недавно виповнилося лише 20 років.

Чотири тіла було виявлено з українського боку, два - з румунського. Деякі тіла довгий час провели у гірській річці.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники сказали, скільки чоловіків потонули в Тисі з початку війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі