понеділок, 24 жовтня 2011 14:37

Спецтема: Арабські революції

Президент Ємену готовий віддати владу

Президент Ємену готовий віддати владу

Президент Ємену Алі Абдулла Салех привітав резолюцію Ради безпеки ООН про передачу влади в країні. Про це 24 жовтня повідомляє Reuters з посиланням на місцеві офіційні ЗМІ.

Резолюція, прийнята ООН 21 жовтня, передбачає досягнення домовленості на базі ініціативи Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (GCC), відповідно до якої президент Салех повинен мирно віддати владу в обмін на недоторканність. Документ був прийнятий членами Радбезу одноголосно.

Як говориться в повідомленні, поширеному в понеділок єменським агентством SABA, президент "висловив готовність сісти за стіл переговорів з представниками опозиції, як можна швидше підписати ініціативу GCC і провести дострокові вибори".

Раніше президент тричі заявляв про готовність підписати ініціативу Ради, проте кожного разу відмовлявся в останній момент.

Алі Абдулла Салех керує Єменом з 1978 року. З січня 2011 року в країні триває повстання проти його правління, до яких приєдналася частина армії. За цей час загинули, за різними даними, від кількох сотень до півтори тисячі осіб, а на самого Салеха було скоєно замах - в результаті вибуху в президентському палаці він був поранений і протягом декількох місяців лікувався в Саудівській Аравії.

Зараз ви читаєте новину «Президент Ємену готовий віддати владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі