вівторок, 20 лютого 2024 07:16

Пропонували залишитися в Україні: в РНБО прокоментували ймовірне вбивство російського пілота Кузьмінова

Пропонували залишитися в Україні: в РНБО прокоментували ймовірне вбивство російського пілота Кузьмінова
Російського пілота Максима Кузьмінова, ймовірно, вбили в Іспанії. Фото: suspilne.media

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував інформацію про ймовірне вбивство в Іспанії російського пілота Максима Кузьмінова, який влітку 2023 року перегнав на територію України гелікоптер Мі-8.

Він закликав дочекатися офіційних висновків іспанських правоохоронців. Про це Данілов сказав у коментарі Українській правді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський пілот, який пригнав в Україну Мі-8, розповів про загибель товаришів та долю "відмовників"

За його словами, Кузьмінову пропонували залишитися в Україні. Секретар РНБО наголосив, що причетним до подібних подій людям необхідно бути вкрай пильними.

"Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він лишався в Україні. Він точно б тут був би захищений. І я не думаю, що вони так тут могли б бешкетувати, як це відбулося в Іспанії", - зазначив Данілов.

Увечері 19 лютого в Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили інформацію про те, що російський пілот Максим Кузьмінов був убитий в Іспанії. Раніше про це написали російські та іспанські ЗМІ.Кузьмінова 13 лютого нібито вбили 12 пострілами. Він перебував у муніципалітеті Вільяхойоса.

23 серпня 2023 року російський пілот Максим Кузьмінов здався Україні, перегнавши гелікоптер Мі-8 окупантів в Харківську область. Його вчинок був узгоджений з ГУР України. Спецоперація мала кодову назву "Синиця".

Зараз ви читаєте новину «Пропонували залишитися в Україні: в РНБО прокоментували ймовірне вбивство російського пілота Кузьмінова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі