пʼятниця, 04 жовтня 2024 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник допомагав ворогу прориватися до Покровська

Зрадник допомагав ворогу прориватися до Покровська
СБУ затримала агента російського ГРУ. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала на Донеччині ще одного агента воєнної розвідки РФ.

Зловмисник розвідував бойові позиції українських військ, які тримають оборону на одному з найгарячіших напрямків фронту - Покровському, повідомила 4 жовтра пресслужба СБУ.

"Затримали агента російського ГРУ, який допомагав рашистам прориватися до Покровська. У зоні особливої уваги російської спецслужби були укріпрайони та вогневі позиції сухопутних підрозділів ЗСУ. Також ворог намагався виявити локації логістичних центрів з ремонту військової техніки та розташування складів з боєприпасами Сил оборони. У разі отримання розвідданих окупанти планували використати їх для підготовки бойових операцій", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукав легких грошей: дезертир-контрактник продався ГРУ

Щоб отримати координати для вогневого ураження, воєнна розвідка РФ дистанційно завербувала 49-річного безробітного з Краматорська. До уваги російської спецслужби він потрапив через свою прокремлівську активність у забороненій соцмережі "Однокласники".

За вказівкою окупантів фігурант об'їжджав або пішки обходив місцевість поблизу лінії фронту, де приховано фіксував позиції українських військ. Отримані відомості він позначками відображав на гугл-карті і з детальним текстовим описом відправляв своєму російському куратору.

Зрадника викрили ще на початковому етапі його розвідактивності. Після документування злочинних дій фігуранта його було затримано за місцем проживання. Під час обшуку у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російською спецслужбою.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ і поліція затримали двох осіб, які на замовлення російських спецслужб підпалювали авто Сил оборони у Києві і Черкаській області.

В Одесі затримали місцевого рієлтора, який коригував російський удар "Іскандером" по місту.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник допомагав ворогу прориватися до Покровська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі