субота, 29 жовтня 2011 15:07

Повінь у Таїланді: у Бангкоку під воду йдуть Королівський палац і Храм Будди
18

Фото: Фото: Reuters

У китайському кварталі Бангкока рівень води в деяких місцях вже сягає одного метра. Вперше підтоплення почалися в Королівському палаці і Храмі смарагдового Будди - двох головних пам'ятках столиці Таїланду, чого ніколи не відзначалося в минулому, повідомляє "Эхо Москви".

Рівень води в річці Чаопрая, що протікає через центр міста, побив напередодні новий рекорд. Як повідомив губернатор міста Сухумбханд Парібат, станом на ранок п'ятниці рівень води в річці досяг позначки в 2,47 метра над рівнем моря. Це всього лише на 3 см нижче висоти гідротехнічних загороджень уздовж берегів річки та воріт в шлюзових системах.

Разом з тим, в Сіамській затоці почався приплив. Морська вода на 10-15 метрів наблизилася до міста, що ускладнює стік води в затоку. Очікується, що через збіг припливу і прибуття до Бангкока величезної маси води з північних і центральних районів країни сьогодні в 18:00 за місцевим часом вода в річці Чаопрая підніметься на 2,65 метри над рівнем моря. Це на 15 см перевищує висоту дамб і шлюзів. При гіршому з можливих сценаріїв розвитку ситуації Бангкок виявиться затопленим повністю до ранку неділі.

У четвер і п'ятницю в результаті того, що жителі масово залишали Бангкок, утворилися величезні затори на виїздах з міста і стовпотворіння в аеропорту Суванабхумі, що продовжує працювати. Дороги, що ведуть зі столиці на північ, північний захід, захід і схід затоплені. У Бангкоку відзначається гостра нестача питної води і продуктів харчування.

Кількість жертв найгіршої за п'ять десятиліть повені в Таїланді вже наближається до 400. Статистика не встигає за повідомленнями про загиблих. Від повені в цілому постраждали не менше 3 млн чоловік. Під водою опинилися практично дві третини Таїланду.

Зараз ви читаєте новину «Повінь у Таїланді: у Бангкоку під воду йдуть Королівський палац і Храм Будди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі