пʼятниця, 01 квітня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Потужна оборона Маріуполя рятує інші напрямки - Міноборони

Потужна оборона Маріуполя рятує інші напрямки - Міноборони
ЗСУ тримають опір у Маріуполі. Фото: "Азов"

Російські окупанти зіткнулися з потужним опором української армії в Маріуполі. Це завадило ворогу розосередитися на інших напрямках.

Попри великі втрати особового складу російські окупанти не відмовилися від своїх цілей у війні, повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону.

"Потужна оборона Маріуполя не дала можливості ворогові розосередити сили на інші напрямки. Він розміщує свої сили на різні напрямки, але якщо є така потужна оборона, то вона рятує інші напрямки, наприклад Кривий Ріг або Запоріжжя", - заявила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія направила ракетні комплекси в район білоруського Гомеля - Міноборони

"Навіть коли ми говоримо про якісь тимчасові зміни, наприклад, умовне відведення військ від Київської та Чернігівської областей, варто розуміти - це не добровільне відведення, а результат роботи Збройних Сил України", - додала Маляр.

Противник продовжує посилення угруповань військ за рахунок підрозділів зі складу Східного воєнного округу. Намагається сформувати окупаційні адміністрації в межах тимчасово захоплених районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Відбито спроби обходу противником позицій наших військ у районах населених пунктів Попасна й Новотошківське. Утримується кругова оборона міста-героя Маріуполя. Відбито наступ противника в районі населеного пункту Мар'їнка.

Зараз ви читаєте новину «Потужна оборона Маріуполя рятує інші напрямки - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі