понеділок, 09 січня 2023 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потрібно відпочити" ‒ литовський міністр зробив заяву щодо російської культури

"Потрібно відпочити" ‒ литовський міністр зробив заяву щодо російської культури
Міністр культури Литви Симонас Кайріс висловився про долю російської культури. Фото: delfi.lt

Під час війни Росії проти України Литві "потрібно відпочити" від російської культури.

А в майбутньому потреба у російській культурі зменшиться, адже все менше молоді володіє російською. Про це заявив міністр культури Литви Симонас Кайріс, повідомляє Delfi.

Він, зокрема, закликав прислухатись до міністра культури України Олександра Ткаченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін програє" ‒ у Литві зробили заяву про російське "перемир'я"

"Він висловив сподівання на те, що принаймні на час війни, ми маємо утриматися і від показу класичних творів у Європі. Це досить чесна позиція. Це побажання насамперед спрямоване не на Литву. У Європі є країни, де ми бачимо, що в репертуари повертаються певні твори", – сказав Кайріс.

За його словами, це не означає, що "потрібно стирати ноти, рвати, палити книжки".

"Литва стоїть на такому шляху, що потреби в російській культурі знижуються. Це відбувається через природні причини. Звичайно, через війну. І через зміни в суспільстві. Якщо говорити про зміну поколінь, то молодь не володіє російською і ця культура не є в центрі фокусу. Це хороші зміни в силу природних причин. Ми вже маємо вийти з тієї фази, що думаємо, що робити з російською культурою, з її знаменитими представниками", – наголосив Кайріс.

Міністерство оборони Литви пообіцяло безперебійну військову підтримку України 2023 року. Воно визначило шість основних напрямів.

Для забезпечення перемоги України у війні з Російською Федерацією західні партнери та союзники мають зосередитися на трьох ключових сферах. Це виробництво озброєння, фінансова підтримка та дотримання санкційного режиму, заявив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас в опитуванні "300 днів війни очима зарубіжних друзів", передає Укрінформ.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно відпочити" ‒ литовський міністр зробив заяву щодо російської культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі