середа, 05 серпня 2015 13:05

Постійні атаки та обстріл другої лінії оборони. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 5 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 4 серпня
Ситуація на Донбасі. 3 серпня

Російсько-терористичні війська не втомлюються обстрілювати українську армію та нищити Донбас.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку знову активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси. Протягом дня бойовики провели три обстріли наших позицій зі 120-мм мінометів біля Новотошківського та Оріхового. Короткотривалі епізодичні провокації противника зафіксовані повсій лінії зіткнення на Луганщині, зокрема у районі Станиці Луганської, Щастя, Золотому та на рубежах оборони на схід від Попасної та Троїцького.

Донецький напрямок. Там противник продовжує планомірні артилерійські та мінометні обстріли українських позицій як на першій, так і по других лініях оборони. Загалом це характерно на ділянці фронту біля Світлодарська. Зокрема, понад 1,5 години українські укріплення обстрілювали гаубиці 152 міліметрів, зокрема біля с. Розсадки. Сліди від ворожих снарядів зафіксовані в тилу, за 12 км від лінії фронту.

Неспокійною залишається обстановка на захід від Світлодарського водосховища - у передмістях Горлівки. Зокрема, вночі через українські позиції в Ленінському спробувала прорватися ворожа ДРГ, яка переправилася через канал Сіверський Донець - Донбас, але напад цей було відбито. Приблизно у цей же час, біля 1 години ночі, ворог провів 3 мінометні обстріли українських позицій біля Новгородського. Дрібніші провокації бойовиків відбулися по всьому периметру окупованої Горлівки.

Південніше, біля Верхньоторецького, увечері українські військові відбили атаки ще 2 ворожих ДРГ. Після відступу бойовиків по українських позиціях відпрацював ворожий міномет.

На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінною, бої тривають цілодобово. Зафіксовано 5 епізодів обстрілів із житлових кварталів, постраждали Авдіївка та Опитне.

На Маріупольському напрямку учора було затишшя", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Постійні атаки та обстріл другої лінії оборони. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі